Faculty of Medicine, Ondokuz Mayıs University, 55139, Samsun, Turkey

Journal of Experimental and Clinical Medicine dergisi Ödüllü Makale yarışması

BAŞVURU KOŞULLARI

I. Yarışma Kapsamı ve Kategoriler

Klinik çalışmalara ait araştırma makaleleri

Kategoriler: Öğrenci, Araştırma Görevlisi, Uzman Doktor (Doktora sonrası, yan dal uzmanlık öğrencisi)

Doçent ve Profesörlerin yüklediği makaleler yarışma kapsamında değerlendirilmeyecektir.

Makale yazım dili: İngilizce

II. Yarışma Başvurusu

Aday makaleler biçim özellikleri ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bilimsel yayın organı olan uluslararası indekslenen “Journal of Experimental and Clinical Medicine” makale yazım kurallarına göre hazırlanmalıdır.  Bilgi için https://dergipark.org.tr/tr/pub/omujecm sayfasına giriş yapınız.

Makalenizin yarışma kapsamında değerlendirilebilmesi için açılan ekrandaki (Makale gönder seçildikten ve gerekli bilgiler doldurulduktan sonra karşınıza gelen 5. Ekran, ön izleme ekranı) editöre notlar kısmına “Makale yarışması” olarak belirtmeniz ve sonrasında hangi kategoride başvurduğunuzu yazmanız gerekmektedir.

III. Yarışma Değerlendirilmesi

Journal of Experimental and Clinical Medicine dergisinde yayınlanmak üzere kabul edilen tüm makaleler arasında yarışmada dereceye girenler, dergi yönetimi tarafından 19-22 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenecek olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kongresi’nde açıklanacaktır. Makalenin değerlendirmeye alınabilmesi için yayına kabul edilmiş olması gereği aranır. Makale değerlendirilirken, başlığın çalışmayı yansıtması, çalışmanın orijinalliği, çalışmanın dayanağı ve amacının belirlenmesi, yöntem, bulguların yorum ve değerlendirmesi, ulaşılan sonuç, bilime katkı ve pratik yarar puanlanacaktır.

IV. Yarışma Detayları

1. Yarışma katılımcıları istediği adette makale ile katılabilirler.

2. Yarışmacıların makaleyi elektronik ortamda göndermeleri yeterlidir.

Makalelerin ayrıca basılı olarak gönderilmesine gerek yoktur.

V. Makalelerin Ulaştırılması

Makalelerin en geç 31 Mart 2022 tarihine kadar https://dergipark.org.tr/tr/pub/omujecm adresine ulaştırılmış olması gerekmektedir.

Sonuç Açıklanma Tarihi:

19 – 22 Mayıs 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi

Ödüller

Öğrenci Kategorisi

1. Tıpta Uzmanlık Sınavı Eğitim Merkezine bir dönem kayıt
  2. Tıpta Uzmanlık Sınavı Eğitim Merkezi Hızlı Kamp dönemine kayıt
  3. Tıpta Uzmanlık Sınavı Eğitim Merkezi soru bankası seti

Araştırma Görevlisi Kategorisi

1. 6. Karadeniz Kadın Sağlığı Derneği kongresi kayıt ve konaklama, ulaşım bursu (Haziran 2022 yurtdışı)
  2. 6. Karadeniz Kadın Sağlığı Derneği kongresi kayıt ve konaklama (Haziran 2022 yurtdışı)
  3. ipad